Hans Aarsman "Dokter Aarsman"

Zaterdag 09 november 2019
20:15 uur

Mijn moeder was idolaat van chirurgen. Het leek haar een goed idee als ik chirurg zou worden. En als mijn zussen een chirurg aan de haak zouden slaan. Mijn vader was slager. Chirurg is een treetje hoger. Ik ging mee in haar droom tot de puberteit aanbrak. Dan wil je alles behalve wat je moeder wil.

Einde van het liedje, mijn zussen zijn niet met chirurgen getrouwd.
En ik ben er geen geworden.
Hoewel.
Ik doe niets liever dan de hele dag diagnoses stellen. In Dokter Aarsman behandel ik de enerverende gevallen uit mijn dagelijkse praktijk. Wat de kern van mijn voorstelling is? Als je ervoor openstaat, is het leven een constante stroom van ontdekkingen.

Voor de Volkskrant schrijft Hans Aarsman een wekelijkse rubriek waarin hij persfoto’s onder de loep neemt als een detective. Aarsman onderzoekt een beeld door er op verschillende manieren naar te kijken: een vluchtige blik als hij vermoeid is, dan weer een geconcentreerd bestuderen. ‘Wat zie ik nu eigenlijk?’ is de vraag die hij zich keer op keer stelt. Zijn oog voor detail wordt de loep waardoor hij ons mee laat kijken naar een foto en waardoor we gewezen worden op de verschillende betekenislagen die aanwezig zijn in een beeld.

Theaterkrant.nl over zijn vorige show: ‘Aarsman is een vlotte en geestige spreker, die met zijn observaties geregeld tot fascinerende conclusies komt’.

www.hansaarsman.nl

Aanvang: 20.15 uur
Kaarten: € 19,-

Bestel kaarten! >>