Joost Spijkers "Spijkers II"

Vrijdag 30 november 2018
20:15 uur

Met het theatrale concert Spijkers II zet Joost Spijkers, bekend van de Ashton Brothers, een tweede stap in zijn zoektocht als zanger. En hoe?! Het theaterprogramma werd lovend ontvangen door publiek en pers. Dat vraagt om meer: om meer vriendschap, hartstocht, drank, alledaagse dwaasheid, muziek, oftewel nóg meer Spijkers.

Daarom dit seizoen nogmaals op de planken, speciaal voor u, “en voor ons, omdat we het zo leuk vinden.”

Vijf mannen aan een cafétafel, een keukentafel, verzin het maar. Eén begint opeens te zingen, een ander haakt in met zijn gitaar, de derde pakt zijn saxofoon, en er is muziek. Muziek omdat het moet. Iedereen heeft dezelfde drang, iedereen wil spelen en zingen. Het moet eruit, vóór het te laat is.

Joost Spijkers: ‘Spijkers II is zeker nog geen eindstadium van wat ik wil maken. Je moet het zien als work in progress. Ik ben op zoek naar vitaliteit en levensvreugde. Met muziek, zang, dans en poëzie om het leven te vieren, daar ben ik thuis.’

Op 1 oktober j.l. is de cd “Spijkers II” verschenen.

U kunt deze nu beluisteren op Spotify.

Hieronder alvast een voorproefje van de show!

Ruud Buurman (Theaterkrant) ***** | Alle nummers van Spijkers en Wittenbols vertellen een verhaal. Nooit voorspelbaar en door Spijkers met kracht en energie, vurig en gepassioneerd gezongen. Met een prachtstem.
Joris Henquet (de Volkskrant) **** | Geestige mimiek, danstalent en zangstem maken zijn tweede solovoorstelling Spijkers II uniek.
Rinske Wels (TROUW)**** | ‘Spijkers II’ is zoals een goed theaterconcert moet zijn: een losse aaneenschakeling van prachtige liedjes – veelal van de hand van Peer Wittenbols – gebracht door Joost Spijkers, een theatrale, pure zanger. Naast hem staat een geweldige band die hem op alle fronten ondersteunt.

Met Joost Spijkers, Arend Niks, Mick Paauwe, Stan Mitrovic, Andreas Suntrop Regie Titus Tiel Groenestege Tekst Peer Wittenbols, Joost Spijkers Muziek Arend Niks, Joost Spijkers Choreografie Iva Lesic

 

www.joostspijkers.nl

Aanvang: 20.15 uur
Kaarten: € 19,-

 

Bestel kaarten! >>