Kim van Zeben "EENDJE (6+)"

Zaterdag 19 oktober 2019
15:30 uur

‘EENDJE’, een komische reportage over een verwarde eend

Dankzij de sociaal wat onhandige journaliste Pia Putman maakt het publiek in Pia’s gloednieuwe radioprogramma ‘Pia op pad’ kennis met Dobber. Dobber is nog nooit op de radio geweest, want Dobber is geboren als een eend.

Een eend met een verhaal, dat volgens Pia schreeuwt om een radioreportage. Dobber weet namelijk niet of hij wel een eend ís. Is hij niet een mens? Of iets er tussenin?

Om een antwoord te vinden op deze prangende vraag vertrouwt hij ons en Pia zijn levensverhaal toe. Wat volgt is een spannende en muzikale roadtrip op zoek naar Het Grote Geluk, aan de hand van kleurrijke en hilarische scènes uit een eendenleven vol pech en ongeluk.

‘EENDJE’ is een muzikale en vrolijke ode aan de buitenstaander. Over nergens bij horen en anders zijn. Over nieuwsgierig blijven en jezelf worden. Losjes gebaseerd op het sprookje Het lelijke jonge eendje.

Spel, tekst, muziek: Kim van Zeben
Regie, tekst: Marije Gubbels
Muziek: De Groentebroeders (Jan en Keez Groenteman)
Timon Koomen
Vormgeving: Marlies Schot
Poppen: Marlyn Coetsier, Tamar Stalenhoef

Kim van Zeben is actrice en theatermaker. Ze maakte diverse goed ontvangen cabaretvoorstellingen en werd drie keer genomineerd voor een Musical Award voor Beste vrouwelijke bijrol. Deze show was ook op de Parade te zien.

Marije Gubbels is freelance theatermaker. Haar regie van Wintersprookje leverde acht Musical Award Nominaties op. Ze is als vaste gastregisseur verbonden aan jeugdtheater Sonnevanck en ontving voor haar tekst en regie van Tijl Uilenspiegel een Zilveren Krekel. Voor volwassenen maakte ze muziektheatervoorstellingen onder de naam tgBloodyMary. Momenteel regisseert en schrijft ze ook voor o.a. Bos Theaterproducties.

 

Aanvang: 15.30 uur
Kaarten: Toegang € 8,-

 

Bestel kaarten! >>