geannuleerd

Amsterdams Kleinkunst Festival "Halve Finalisten Tournee 2020"

Woensdag 27 mei 2020
20:15 uur

Na drie intensieve en spannende selectierondes presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs 2020!

Deze cabaret- en kleinkunsttalenten gaan van januari tot april met hun zelfgeschreven programma’s op een landelijke try-out tournee. Daarbij worden ze gecoacht door verschillende theatermakers en regisseurs en volgen ze diverse Keep an Eye Masterclasses. Vlieguren maken, schrijven, schrappen, ontwikkelen en zo nu en dan spreekwoordelijk op je bek gaan. Alles om straks goed voorbereid in de ‘Halve Finales’ in Theater Bellevue in Amsterdam te kunnen spelen, en hopelijk uiteindelijk de Sonneveldprijs 2020 in de wacht te slepen!

Inmiddels is bekend welke talenten van de Halve Finalisten Tournee zullen gaan optreden in ons theater. Maak kennis met Gitte Schelfhout, Luan Bulashkaj en Maria Kraaijkamp. De Halve Finalisten Tournee: nu al voor de 6e keer in ons theater en alle keren trad de uiteindelijke winnaar ook op in Theater De Dillewijn!

Gitte Schelfhout met ‘Begeerte’
‘Begeerte’ gaat over de drang naar contact en het interne getob van het speuren naar je eigen ik. Bioloog, topsporter, poëet, gerimpelde vingertop; keuze alom. De scrupuleuze aard komt als gekrenkte rozijn naar voren en speelt een duet met de ‘kan mij het bommen’ vrijpostigheid. Hoe fijn en soms eenvoudig is het om je te verbinden met een ander? En je moet vooral genieten, dat ook.

https://www.instagram.com/gitte.h.s/

Luan Buleshkaj met ‘Leeuwenkind’
In zijn eerste theatervoorstelling ‘Leeuwenkind’ kaart Luan Buleshkaj zowel persoonlijke als actuele onderwerpen aan. Thema’s als opgroeien in Amsterdam-West als enig kind met een alleenstaande moeder, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit, vriendschap, verlatingsangst en de hip-hop- en straatcultuur spelen een belangrijke rol. Spoken word-voordrachten worden afgewisseld met toneelspel en muzikaal ondersteund.

https://www.instagram.com/LDeep020/

https://www.facebook.com/luanbuleshkaj

Maria Kraaijkamp met ‘Alles onder controle’

Maria Kraaijkamp ziet het van kleins af aan al somber in. Ze is het zonsverduisteringetje in huis, maar maakt er gelukkig wel muziek bij. In haar voorstelling ‘Alles onder controle’ deelt ze á la Hans Dorrestijn -maar dan vrouw en millennial – haar originele gedachten en observaties, gewapend met gitaar. En passant geeft ze nog een paar nuttige tips om het leven draaglijk te houden en vindt ze zelfs wat lichtpuntjes in de duisternis. Lachend de treurigheid verbijten: laat dat maar aan Maria over.

mariakraaijkamp.nl
https://www.instagram.com/mariakraaijkamp/
https://www.facebook.com/Maria-Kraaijkamp-110051747167055/
Interview Volgspot (NPO Radio 5): https://www.nporadio5.nl/volgspot/gemist/audio/338121/halve-finalist-akf-wim-sonneveldprijs-2019-rosa-da-silva

Aanvang: 20.15 uur
Kaarten: € 13,50

Bestel kaarten! >>