Marcel Reijans, Willem de Vries en Jeroen Sarphati "JOHNNY & WILLY"

Zondag 30 augustus 2020
15:30 uur

De muziektheatrale voorstelling ‘Johnny & Willy’ is een hommage aan twee beroemde Amsterdamse volkszangers en hun populaire liedjes, Johnny Jordaan en Willy Alberti.

Willy Alberti maakt een grote carrière en hij vergaart roem en rijkdom.

Het leven van Johnny Jordaan heeft een andere wending genomen. Na enkele professionele en persoonlijke klappen is zijn carrière op een dieptepunt aanbeland.

Tijdens de pauze van een optreden in een bejaardenhuis komt Willy zijn oude vriend Johnny opzoeken en mijmeren de twee over hun jeugd, de teloorgang van het oude Amsterdam, hun plezier in zingen en Mokumse gezelligheid.

Tenor Marcel Reijans studeerde zang in Amsterdam, Philadelphia en San Francisco.

Hij is één van Nederlands toonaangevende tenoren en sinds 1994 actief op nationale en internationale podia in opera, oratorium en kamermuziek.

Marcel zong meer dan 80 operarollen in vele vooraanstaande operahuizen over de hele wereld met grote orkesten en beroemde dirigenten. In Nederland werkte hij met vrijwel alle professionele orkesten en zong hij vele rollen bij De Nationale Opera, Nederlandse Reisopera, Opera Zuid en de Zaterdagmatinee.

Marcel is hoofdvak docent zang aan het Codarts conservatorium van Rotterdam en hij leidt zijn eigen privé vocal studio genaamd “Studio Fritz”.

Bariton Willem de Vries studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij zong vele operarollen in producties van De Nationale Opera, Opera Zuid, Barok Opera Amsterdam en het Grachtenfestival.Willem is veelvuldig te horen in oratoria en liedrecitals en zijn veelzijdigheid blijkt ook uit zijn werkzaamheden als zanger en presentator van (educatieve) concerten van het Residentie Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor, de TROS en de NTR en zijn optredens met het mannenensemble Frommermann.

Pianist Jeroen Sarphati studeerde aan het Amsterdams Conservatorium.

Hij was winnaar van de Vriendenkrans van het Concertgebouw in 1997 en in 2002.

Jeroen gaf vele recitals in Nederland en in het buitenland: de Muntopera van Brussel, de Hermitage te St. Petersburg, de Grand Opera de Bordeaux, de Schubertiade van Zürich, het Festival van Vlaanderen en het Fesitval van Aix-en-Provence.

Daarnaast is hij ook veelvuldig actief als vertaler en hertaler van opera’s en schrijft hij kindervoorstellingen.

Aanvang: 15.30 uur
Kaarten: Toegang € 22,50 incl. consumptie en verrassing

Locatie: IJsbaanterrein Ankeveen

Bestel kaarten! >>