The Preacher Men "Into the Blues"

Vrijdag 01 november 2019
20:15 uur

VAN KERK TOT ROKERIGE BLUESCLUB.

Op 1 november 2019 komen The Preacher Men samen op de ‘heilige’ grond van Theater De Dillewijn om u te bekeren tot hun soul & funky muziek. Dus, kóm geliefde broeders en zusters, dompel uzelf onder in de echte New Orleans grooves en maak deze dienst met hen mee! Amen!

The Preacher Men nemen u mee naar de tijd van rokerige Bluesclubs in het zuiden van de Verenigde staten. Met een gruizig diep-groovend Hammond-orgel, powerdrums en een scheurende en piepende saxofoon is de bezetting ideaal voor intense southern blues. Stilzitten hierbij is praktisch onmogelijk. U hoort muziek die zich niet laat vatten in keurige jazz schema’s, het is geen swing, geen Charlie Parker-achtige verhalende blues, maar het zijn de onderhuidse R&B ritmes en de weemoed van echte New Orleans grooves. Hallelujah to The Preacher Men!!

Een bijzondere plek in dit trio wordt ingenomen door het Hammond B3 orgel en organist Rob Mostert. Het ongepolijste spel van Rob Mostert, die als enige in Nederland met een ongekende dynamiek en energie de footbass en keys tegelijk kan laten klinken, is echt onovertroffen!

Na de release in 2016 van het alom geprezen debuut ‘Preaching Out Loud’ en een uitgebreide concertserie keerden The Preacher Men in het voorjaar van 2018 terug naar de studio om hun 2e album getiteld Blue op te nemen. De in de VS geboren saxofonist Efraïn Trujillo (o.m. bekend van The Ploctones) tekent voor zeven van de negen composities. Hij zegt hierover: “Ik had altijd al veel affiniteit met deze uit Louisiana afkomstige ritmes en ik wilde juist hiermee expliciet mijn verhaal vertellen. Maar om dat te kunnen realiseren moet je wel over mede muzikanten beschikken die veel in huis hebben. Gelukkig ben ik binnen The Preacher Men met Rob Mostert en Chris Strik in die omstandigheid”. Dit resulteert in een aardse (moerassige), ‘ongeschoolde’ manier van spelen waarin de ongeëvenaarde drummer Chris Strik het onmisbare ritmische element vormt om het allemaal zo te laten klinken zoals het oorspronkelijk bedoeld is. Een on-Nederlands gemotiveerd, gedreven, enthousiast aan elkaar klevend drietal supermuzikanten. De cd Blue gaat u na afloop zeker kopen. Ook die laat je nooit meer los.

EFRAÏM TRUJILLO – SAXOFOONS
ROB MOSTERT – HAMMOND B3 ORGEL
CHRIS STRIK – DRUMS

Aanvang: 20.15 uur
Kaarten: € 19,-

Bestel kaarten! >>