Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg "Dit is Ankeveen (try-out)"

Zondag 29 september 2019
15:30 uur

Heeft u het afgelopen seizoen de bijzondere voorstelling ‘Je wist niet beter’ bezocht? Dan bent u veel te weten gekomen over het leven in het Ankeveen van vroeger. De voorstelling die nu op het programma staat neemt u mee naar het hedendaagse Ankeveen.

Hoe Nederlands is Ankeveen? Bestaat er zoiets als dé Nederlandse volksaard? En wat zijn onze volkomen- maar vooral onvolkomenheden? In ‘Dit is Ankeveen’ wordt een poging gedaan hier het antwoord op te vinden. En daar kunt u als bezoeker aan bijdragen!

Met frisse tegenzin gaan de mannen door heel het land op onderzoek uit. Jan Dirk van der Burg zoekt als Fotograaf des Vaderlands naar wat er zo typisch Ankeveen is. Marcel van Roosmalen, NRC -columnist, deelt op zijn geheel eigen wijze zijn ervaringen met Ankeveen. En Radio 1-presentator en Slimste Mens Roelof de Vries staaft aan de hand van harde feiten en triviale weetjes hoe hoog Ankeveen scoort op zijn ‘Nederlandmeter’.

Een quiz met het publiek en interviews met plaatselijke bekendheden dragen bij aan de uitslag, zodat aan het eind van de middag voor iedereen duidelijk is hoe (on)Nederlands Ankeveen eigenlijk is.

Over Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg:
Roelof de Vries won de zomereditie van De Slimste Mens 2018 en presenteert meerdere programma’s op Radio 1.

Marcel van Roosmalen is columnist voor NRC Handelsblad, schrijft boeken en is een graag geziene gast op radio en tv.

Jan Dirk van der Burg maakte afgelopen zomer een succesvolle Parade-voorstelling en is sinds september 2018 Fotograaf des Vaderlands, een ambt dat hij twee jaar lang bekleedt.

“Hij heeft een arendsoog voor het menselijk tekort.” – Matthijs van Nieuwkerk over Marcel van Roosmalen

“Het valt op hoe treffend onze Fotograaf des Vaderlands Nederland naar zijn tragikomische zelf laat kijken.” – Matthijs van Nieuwkerk over Jan Dirk van der Burg

“Ken ik niet.” – Matthijs van Nieuwkerk over Roelof de Vries

Aanvang: 15.30 uur
Kaarten: Toegang € 19,-

Bestel kaarten! >>