Alexander de Bruijn "Ilias"

Zondag 08 april 2018
15:30 uur

De Ilias is misschien wel het mooiste en meest spectaculaire verhaal uit de klassieke Oudheid. Epische veldslagen, krachtige helden, wonderschone prinsessen, ruziënde goden, eer, wraak, moed en lafheid: het zit er allemaal in. Alexander de Bruijn stapt met de voorstelling Ilias in die traditie. Groots verteltheater in een intieme setting. En een nieuwe, moderne en humoristische kijk op dit prachtige, klassieke epos.

Het jaar is 1240 voor Christus. De stad Troje, met haar onverwoestbare muren, wordt belegerd door de Grieken. Met meer dan duizend schepen zijn ze aan komen varen om de vrouw van koning Menelaos terug naar huis te halen. Ze heet Helena en is de mooiste vrouw ter wereld. Precies daarom werd zij geroofd door de Trojaanse prins Paris. Agamemnon, de broer van Menelaos, is verkozen tot legeraanvoerder en hij heeft alle Griekse helden met zich meegenomen. De beste vechter en krachtigste held van allemaal is de half goddelijke Achilles, die als geen ander de Grieken aanspoort door te strijden als de moed hen ontbreekt. Maar hoe langer de oorlog duurt, hoe minder zin de Grieken nog hebben om te vechten. En ook de goden, die met elkaar twisten wie er nou moet winnen, krijgen het steeds moeilijker. Zelfs Achilles ziet het uiteindelijk niet meer zitten en trekt zich terug bij zijn schepen. Tot zijn beste vriend Patroklos door de Trojaanse held Hektor wordt gedood. Dit ontsteekt een vuur van woede en wraak bij Achilles, dat de hele oorlog zou kunnen doen kantelen… Verteller, bewerking en tekst: Alexander de Bruijn.

De Theaterkrant schreef: ‘Alexander de Bruijn vertelt het verhaal over de woeste, woedende wrok van Achilles alsof je het voor het eerst hoort’̣̣̣̣.

Aanvang: 15.30 uur
Kaarten: € 15,00
www.acteursbelangen.nl/alexander_de_bruijn

Bestel kaarten! >>