Ithar da Costa en Rijco van Egdom "Het Lortcher Syndroom"

Donderdag 20 september 2018
20:15 uur

‘Zelden was het niveau van Hilversums toneel zo hoog en indrukwekkend als bij Het Lortcher Syndroom’; aldus een van de recensies op de try-outs van dit intense en goed ontvangen stuk. Op het podium staan slechts 2 acteurs en een piano met pianist. Het is muisstil in de zaal; af en toe wordt er gelachen, af en toe wordt er gesnift.

Anderhalf uur lang neemt Het Lortcher Syndroom met de nodige humor het publiek mee in de herinneringen van een dementerende componist. Pijnlijke, mooie, ontroerende en hilarische momenten worden door de speciaal voor dit stuk gecomponeerde muziek aan elkaar geregen tot een aangrijpende voorstelling.

Ithar da Costa speelt Peer Lortcher, een componist, voor wie het schrikbeeld van Alzheimer meer dan reëel is. Een groot deel van zijn familie heeft het immers. Zijn zoon Marcel, gespeeld door Rijco van Egdom neemt hem liefdevol op een live-muzikale reis mee door zijn herinneringen. Vastbesloten de verbinding met Peer niet te verliezen, brengt hij samen met pianist Nicolaas Duin in 5 taferelen een familiegeschiedenis in kaart over afscheid, verlangen en onzekerheid.

Ondanks het heftige thema, het drama, de vertwijfeling en de pijn, is er gelukkig ook genoeg te lachen. De pijnlijke kwetsbaarheid van het menselijk brein zorgt voor een ontroerende voorstelling. Een die u niet mag missen.

Regie: Gwen de Visser
Aanvang: 20.15 uur
Kaarten: € 13,50

Bestel kaarten! >>