Amsterdams Kleinkunst Festival "Halve finalistentournee 2018"

Zaterdag 17 maart 2018
20:15 uur

Informatie Halve Finalisten AKF Sonneveldprijs 2018

Glodi Lugungu met Een lange weg
Een lange weg is een persoonlijk verhaal over afkomst, opvoeding, volwassen worden en familie. Glodi vertelt over zijn leven met een flinke dosis zelfspot en zijn moeder als stralend middelpunt. Glodi is een eigenwijze, optimistische, boeiende verhalenverteller met grote plannen voor de toekomst.

Biografie:
Glodi Lugungu werd geboren in DR Congo, vluchtte met zijn familie naar Nederland en groeide op in Dommelen. Hij studeert Architectuur in Tilburg en woont inmiddels in Amsterdam.

 

Selma Visscher met Wat valt er te winnen
In een wereld die in brand staat, loopt Selma met een doosje lucifers rond. Omdat je vuur het beste met vuur kunt bestrijden. Niets zal worden ontzien, omdat dingen niet klein hoeven te zijn om ze uit te vergroten. Met een doortastende onverschilligheid en sociaal ongewenste liedjes banjert Selma de kleinkunstarena binnen. Want als je er nog over kunt zingen, dan valt het allemaal nog best mee.

Biografie:
Selma Visscher is nauwelijks 1.68 en heeft kleine borsten en onnutige hobby’s. Haar teksten en liedjes getuigen van een grote liefde voor zowel taal als muziek. Tijdens haar studie kleinkunst aan de Toneelschool van Antwerpen vond ze een manier om taal en muziek op haar eigen wijze samen te laten komen. Na haar studie schreef ze zich in voor het Groninger Studenten Cabaret Festival, waar ze oktober 2016 met haar voorstelling Pieletje de juryprijs won. Met haar broer Lars Visscher, die zowel piano als accordeon meesterlijk beheerst, als muzikale begeleiding. De theaterkrant schreef over haar: De veelzijdige winnares Visscher koppelt een bescheiden préséance aan brutale teksten. De jury van het Groninger Studenten Cabaret Festival vergeleek haar met Katinka Polderman en noemde haar optreden ‘zorgvuldig geconstrueerd, intens en ontroerend’.

 

Merel Denie met AAS
In deze komische solovoorstelling vol verhaal en beweging neemt Merel zichzelf en het publiek mee in de absurditeit van onze ratrace. Waar racen we zo hard achteraan? Welk lokaas bungelt er eigenlijk voor ons? En welk AAS gaat ons vervullen? Een sappige vette worst? De absolute liefde? Of onze eigen grootheid?

Biografie
Merel Denie (Leiden, 1984) is een jonge theatermaakster. Ze schrijft, regisseert en speelt. Na enkele jaren als bewegingsdocent te hebben gewerkt in Amsterdam, volgde ze in 2011 haar droom en startte haar studie regie aan de Toneelacademie van Maastricht. In 2015 studeerde zij er af met een bewerking en regie van Planeet Alles (Esther Gerritsen). Sindsdien schreef en regisseerde zij Wat ik wil, een voorstelling voor en door jongeren. In Antwerpen maakte zij 3 performances (In de waas van wie we zijn, Niet(s) Anders Omschreven en Vlees). In het voorjaar van 2017 maakte zij de voorstelling ZAAD. Merel werd in 2017 genomineerd voor de Henriette Hustinxprijs. Sinds september 2017 is ze bezig met haar artistiek onderzoek aan de Master Theater van Maastricht. Merel woont en werkt op dit moment in Antwerpen.

Aanvang: 20.15 uur
Kaarten: € 12,50

Bestel kaarten! >>