Erwin van Ligten en Beatrice van der Poel "Forever 27"

Zaterdag 10 maart 2018
20:15 uur

Het afgelopen seizoen maakte Erwin van Ligten grote indruk bij ons met zijn waanzinnige gitaarspel toen hij optrad met Micheline Van Hautem. In Forever 27 brengt hij, samen met zangeres Beatrice van der Poel een ode aan de ’27 Club’: musici die veel betekend hebben, maar op deze jonge leeftijd overleden: Janis Joplin, Jim Morrison, Brian Jones, Kurt Cobain, Jimi Hendrix, Amy Winehouse, Jeff Buckley, Robert Johnson e.a.

De muzikanten die stierven op 27 jarige leeftijd, ook wel genoemd de 27 Club, inspireren nog steeds en spreken voor velen tot de verbeelding. Zo ook voor Beatrice van der Poel en Erwin van Ligten (beide 27+) die er voor gekozen hebben een programma samen te stellen met songs van deze club 27, en daarmee het theater in te gaan. Zowel de verhalen achter de muzikanten als hun muziek zijn geweldige bouwstenen voor een inspirerend theaterconcert. Erwin en Beatrice interpreteren de songs op een eigen manier, waarbij het karakter en herkenbaarheid van het stuk bewaard blijft, maar de muziek een extra dimensie krijgt door het creatieve bluesy gitaarspel van Erwin en de warme gloedvolle stem van Beatrice. Forever 27 is een uniek concept dat qua bezetting klein is, maar muzikaal zeer groots. Door de intieme ambiance, de verhalen die verteld worden en het prachtige subtiele gitaarspel en soulvolle zang is Forever 27 een blijvende herinnering en hommage aan de fantastische musici die te vroeg afscheid namen en daarmee altijd jong blijven!

Erwin van Ligten werkte met velen, zoals Bertus Borgers, Barry Hay, George Kooymans, Herman Brood en Jan Akkerman. In de Volkskrant wordt hij de Nederlandse Ry Cooder genoemd.
Beatrice van der Poel is singer-songwriter en stemactrice. Haar laatste voorstelling Electric Lady, een tribute aan Jimi Hendrix, werd ontvangen met 4 sterren recensies in Het Parool en De Volkskrant. Beatrice wordt geroemd vanwege haar gloedvolle soulvolle stem “met een rauw randje”.

Erwin Van Ligten: gitaren en zang
Beatrice van der Poel: zang, gitaar en lapsteel
Aanvang: 20.15 uur
Kaarten: € 18,00

Bestel kaarten! >>