Film "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)"

Woensdag 11 december 2019
20:15 uur

‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ is een donker en komisch drama. Een gefrustreerde en rouwende moeder wil de aandacht van de lokale politie vanwege het gebrek aan vooruitgang bij de zoektocht naar de moordenaar van haar dochter.

Mildred Hayes (Frances McDormand) is sterk, dapper, klaar met alle bullshit en wanhopig op zoek naar gerechtigheid. Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt ze een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg naar haar dorp, gericht aan het gerespecteerde politiehoofd William Willoughby (Woody Harrelson): “Raped While Dying”, “And Still No Arrests”, “How Come, Chief Willoughby?” Wanneer hulpsheriff Dixon (Sam Rockwell), een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en de wetshandhavers alleen maar heftiger.
Regisseur Martin McDonagh heeft een slim en onvoorspelbaar drama gecreëerd. Net als in zijn eerdere werk (‘In Bruges’, ‘Seven Psychopaths’) ligt de focus van ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ op een karaktergedreven plot.
Three Billboards behaalde 2 Oscars: Beste actrice (Frances Mc Dormand) en beste mannelijke bijrol (Sam Rockwell).

Aanvang: 20.15 uur
Kaarten: € 7,-

 

 

 

 

Bestel kaarten! >>