uitverkocht

Film "Green Book (2018)"

Woensdag 16 september 2020
20:15 uur

Deze film is een hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en een concertpianist (Mahershala Ali), die gedwongen worden hun culturele verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

Wanneer de zwarte concertpianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een chauffeur/ lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van de Verenigde Staten, komt hij in contact met Tony Lip, een Italiaans- Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen.
Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book), die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens deze reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, met omringend gevaar en met racisme, maar ook met onverwachte menselijkheid. Daarbij ontbreekt het in deze film overigens zeker niet aan een flinke dosis humor.
‘Green Book’ is zeer de moeite waard om te gaan bekijken en veroverde dan ook heel terecht de Oscar voor de beste film 2018. Acteur Mahershala Ali werd tegelijkertijd voor zijn rol als concertpianist Don Shirley bekroond met de Oscar voor de beste mannelijke bijrol.

 

 

Aanvang: 20.15 uur
Kaarten: € 8,50- (inclusief consumptie)

 

 

 

 

Bestel kaarten! >>