Expositie "BEWEGING"

zondag 9 juni en maandag 10 juni van 11.00 uur tot 17.00 uur (toegang gratis)

Theater De Dillewijn neemt dit jaar deel aan de Kunstroute ‘s-Graveland. Jaarlijks brengt de Kunstroute tijdens het Pinksterweekend de kunstliefhebber op vele mooie locaties in het waterrijke gebied van Wijdemeren.
Na de succesvolle edities “Blauw” en “Licht” is het thema dit jaar “Beweging”.

Wat is er te zien in De Dillewijn?
Wanneer we naar een digitaal scherm kijken, televisie, telefoon, tablet of reclamescherm in de openbare ruimte, is alle bewegende content grofweg in 2 categorieën in te delen. Dat wat gefilmd is en dat wat op een andere manier, anders dan met een lopende camera tot stand gebracht is. Deze tweede categorie noemen we animatie. Commercials, bewegende logo’s, games, cartoons, het is allemaal animatie en tegenwoordig overal om ons heen in grote mate aanwezig.
De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) heeft al meer dan 15 jaar een afdeling die zich uitsluitend richt op het maken van animatie. Zij maken al jaren de animaties voor de TV-quiz “2 voor 12”. Studenten leren op de HKU dat je beeld voor beeld een gestileerde representatie kan maken van een alternatieve werkelijkheid, die ons kan informeren, laten lachen, ontroeren of ons kan verbazen.
Tijdens de kunstroute in het Pinksterweekend laat de HKU verschillende soorten animatiefilms zien. Voorbeelden van de bekendste variant: de narratieve film, maar daarnaast ook meer poëtische en abstracte animaties, waarbij het meer om beleving en esthetische waarden gaat dan om het snappen van een plot.

Verder zullen er tijdens het weekend diverse activiteiten worden georganiseerd, zoals een lezing. Meer informatie en het volledige programma volgen binnenkort.

Meer informatie over de kunstroute en deelnemende kunstenaars: http://www.kunstroutesgraveland.nl

Kunstwerk: Clara Bastian

Officiële opening
De officiële opening van de Kunstroute ’s Graveland vindt zaterdag 8 juni rond half 5 plaats in de Dillewijn in aanwezigheid van de wethouder, de deelnemende kunstenaars en overige genodigden. De opening zal verzorgd worden door Erik Vos, 4e jaars student 3D computeranimatie aan de HKU. Once upon a Noise is een derdejaars project waarin hij bewegende geschilderde lagen/ texturen mixt met VJ software om zo caleidoscopische projecties te krijgen.
De audiovisuele show is ontstaan uit een samenwerking tussen drie vrienden. Alle drie hebben zij een gemixte culturele achtergrond. De vrienden zijn deze samenwerking aangegaan, omdat ze benieuwd waren wat er zou ontstaan als ze hun expertises zouden combineren. Wat voor creatie komt er uit deze mix van mixen?
Het resultaat is een performance die samenhang brengt tussen beeld en geluid. Een vervaagde werkelijkheid die voor ieder een subjectieve belevenis biedt in de vervorming van beeld en geluid. Erik Vos schildert ook en onderzoekt hij hoe je geschilderde texturen kunt gebruiken in 3D computer animatie.