Estafest "Concert"

Vrijdag 13 oktober 2017
20:15 uur

Vier van de meest eigenzinnige musici die op dit moment in Nederland rondlopen. Met hun waanzinnige composities veroorzaken ze ontroering, verwarring en beweging bij iedereen die de band ooit zag en hoorde. Ze vinden elkaar in het turbulente Estafest.

Gitarist Anton Goudsmit (Boy Edgarprijs winnaar 2010), violist en cajonspeler Oene van Geel (Boy Edgarprijs winnaar 2013), saxofonist Mete Erker en pianist Jeroen van Vliet (Boy Edgarprijs winnaar 2014) spelen in een wel heel bijzondere bezetting. In 2012 bracht het viertal hun eerste album uit, een live opname genaamd Estafest Live! Een uitgebreide succesvolle tournee volgde. In 2013 dook de band de studio in voor Eno Supo, dat in 2014 uitkwam en de band meteen een Edison nominatie opleverde. Na een showcase op de internationale jazzbeurs Jazzahead in Duitsland volgden de eerste buitenlandse concerten, o.a. op het London Jazz Festival. En het viertal werd ook opgemerkt door het prestigieuze label BMC records, uit Budapest. Daar nam ESTAFEST onlangs hun derde plaat op, getiteld Bayachrimae, dat begin februari 2017 wereldwijd uitkwam. Op dit nieuwe album bewijzen ze wederom dat deze combinatie muziek oplevert waar de noodzaak vanaf spat!

De media over de nieuwe CD ‘Bayachrimae’:
De Volkskrant: Dit akoestische Bayachrimae bevat een zeldzame hoeveelheid muzikale geniale ideeën die allemaal even origineel worden uitgewerkt.
Jazzenzo.nl: Heerlijk is het om Estafest volledig los te horen gaan in ‘Bright Light’, waarin huppelswing leidt tot feestelijke muzikale uitstapjes.
Parool: Nieuwe muziek van fijne musici( ..) Mete Erke is te zien als het geheime wapen van de Nederlandse jazz (..) Goudsmit kan zijn creatieve gekkigheid goed kwijt (..) Poetische klanken van Van Vliet (..) van Geel levert frivoliteit (..)

Aanvang: 20.15 uur.
Kaarten: € 18.00
Website Estafest

Bestel kaarten! >>