uitverkocht

Jan Akkerman Band "Concert"

Vrijdag 11 mei 2018
20:15 uur

Jan Akkerman, wie kent hem niet, van The Hunters, Brainbox en Focus. Van zijn samenwerking met BB King, Claus Ogerman, Alan Price, Herman Brood, Charlie Byrd, Mike Kenealy, Stochelo Rosenberg en Ice-T. Concerten van Jan Akkerman zijn altijd weer anders: fris, energiek en nooit voorspelbaar. Als authentieke improvisator laat hij zien, waartoe hij in staat is en deelt hij zijn passie voor de gitaar met zijn vaste bandleden, Coen Molenaar (toetsen), David de Marez Oyens (bas) en Marijn van den Berg (drums).

Gedurende zijn ruim 50-jarige carriere, deed hij bijna alles wat een muzikant graag zou willen doen. Zelfs nu blijft hij zichzelf ontwikkelen en slaat nog steeds nieuwe muzikale wegen in met hetzelfde enthousiasme dat zo typerend is voor al zijn projecten tot nu toe. Jan wordt geboren op kerstavond 1946 in Amsterdam. Hij raakt voor het eerst een gitaar aan op de jeugdige leeftijd van 5 jaar. Jan’s vader was zelf gitarist, terwijl zijn moeder hem aanmoedigt om accordeon te gaan spelen. Gelukkig kiest hij later definitief voor de gitaar, hoewel hij meerdere instrumenten kan bespelen, zoals keyboard en zelfs saxofoon. Als tiener verandert zijn interesse voor klassieke muziek in die voor rock ’n roll.

In 1969 wordt Jan gevraagd om gitaar (en Hammond-orgel) te spelen op een album van zanger Kazimierz (Kaz) Lux. Samen met Pierre van der Linden op drums en André Reynen op bas, leidt dit platenproject tot de band ‘Brainbox’. Hun eerste en enige album wordt tegen het einde van 1969 uitgebracht en onmiddellijk beschouwd als een klassieker in de Nederlandse progressieve rock.

Tussen 1970 en 1976 maakt Jan deel uit van ‘Focus”, de band die over de hele wereld furore maakt. Hij brengt talloze platen, CD’s en soloproducties op de markt.

Aanvang: 20.15 uur
Kaarten: € 25,00 (beperkt aantal zitplaatsen)
www.janakkerman.nl

Bestel kaarten! >>