uitverkocht

Jan Beuving "Rotatie"

Zaterdag 12 oktober 2019
20:15 uur

Eigenlijk behoeft deze alleskunner geen introductie meer! Wie kent hem niet, de wiskundige talenman of de taalkundige wiskundeman.
Ook in deze voorstelling ‘tovert’ hij weer met woorden en getallen, onnavolgbaar!

Een rotatie is een wiskundige draai. En dat is precies wat Jan Beuving doet: hij geeft een wiskundige draai aan de dingen. Hij telt dus zijn passen en past op zijn tellen. Hij staat ronduit vierkant achter zijn woorden, lijnrecht tegenover wat krom is en denkt over veel vlakken diep na. De taal maakt pirouettes in zijn liedjes. De logica tolt in zijn zinnen. Of u duizelig wordt? Dat is niet de bedoeling. Alles is volstrekt nozel, navolgbaar en benullig. Maar een reispilletje kan nooit kwaad.

Heeft hij een nieuw ruitjesoverhemd? Zit Tom Dicke weer achter de vleugel? Draagt hij een balletpakje? Heeft hij er geen zin in? Ja2 + Nee2!

Zijn vorige programma Raaklijn werd jubelend ontvangen. De pers klom op alle overtreffende trappen. ‘Schitterend programma. Knappe grappen en puntgave liedjes’, aldus de Volkskrant (****). ‘Een wiskundige waar je naar blijft luisteren’, zei Trouw (****). ‘Origineel, grappig en ontroerend. IJzersterk.’ Volgens NRC (*****).

Credits
tekst & spel: Jan Beuving
muziek: Tom Dicke
regie: Geert Lageveen
techniek: Rob Touwslager
met dank aan: Adri Altink

www.janbeuving.nl

Aanvang: 20.15 uur
Kaarten: € 19,-

 

 

Bestel kaarten! >>