NIEUWE VOORSTELLING OP 16 MAART 2019

Rie Torsing – Hilhorst (87 jaar), Door Souverijn – Hagen (84 jaar) en Willem Vermeulen (82 jaar) vertellen verhalen over hun jeugd die je niet voor mogelijk houdt.

Ze vertellen over de eerste 20 jaar van hun leven. Over de oorlog die zij meemaakten. Ankeveen had zo haar eigen manier om met de bezetter om te gaan. Ze vertellen over familie, school, de kerk, de schillenboer, de kapper, de naaischool, de eerste zoen, palingvissen en veel meer.

Het waren zware tijden die lichter werden gemaakt door elkaar te helpen. Een arme tijd die die het hoofd werd geboden door hard werken. Huizen waren klein. Je sliep wel met 8 kinderen op één kamer, en moest je je, ook in de winter, ’s ochtends buiten wassen in de vaart. Eten was er niet altijd genoeg. Maar er werd weinig geklaagd, want: “Je Wist Niet Beter”.

In een sfeervol jaren ’30 decor worden zij geïnterviewd door René de Rooij en komt het Ankeveen uit hun jeugdjaren tot leven. Verhalen die worden begeleid met film, foto’s en prachtige tekeningen van Jan Veenman. Alles omlijst door een gelegenheidsorkestje onder leiding van Angelo van den Burg. Ingrid Jansen zal gedurende de avond ‘live’ portretten schilderen van de 3 hoofdgasten. Een unieke gebeurtenis waar u beslist bij moet zijn.

Aanvang 20.15 uur

Kaarten: € 12,50