Mooist denkbare afsluiting van een succesvol seizoen!

Op zondag 28 mei vond het laatste optreden van dit mooie theaterseizoen plaats. En wat een mooie afsluiting was het! Het blaasorkest van Muziekvereniging de Vriendschapskring uit Ankeveen speelde, in een volle zaal met snel oplopende temperaturen, de sterren van de blauwe hemel. Maar dat deden ze niet alleen: ze deden dat samen met het grootst bewaarde geheim van onze zuiderburen, zangeres Micheline Van Hautem.

Onder haar aanwezigheid en haar inspiratie steeg het orkest tot zeer grote hoogte. Zodoende konden ze de sterren plukken! Op het podium is Micheline één en al gevoel en uitstraling. Al haar liedjes en prachtige (vertalingen van) teksten van o.m. Jacques Brel, komen bij haar diep van binnen. Zij werd in haar optreden ondersteund door een geweldige gastmuzikant op bastrombone: Jos Jansen. Hij bespeelde zijn zware instrument zo licht en subtiel, dat het leek alsof hij een rotsblok liet zweven. Met name het slotlied ‘Ik weet wel mijn lief’ bracht veel beroering onder het publiek. Zelfs onze bonkige tubaspeler hield het niet droog.

Geweldig om alle enthousiaste muzikanten van het orkest, samen met dirigent Ronald de Haan, op deze laatste dag van dit seizoen in ons theater te mogen ontvangen. Zij hebben ruim een half jaar gewerkt om al de arrangementen van dit Brel & Brass project onder de knie te krijgen. Dit vraagt om meer!

Op naar een nieuw seizoen. De presentatie van het programma van seizoen 2017-2018 is op zondag 18 juni a.s. om 16.00 uur in ons Theater De Dillewijn!

Fotograaf: Margreet M. de Groot, www.ladymartistique.nl