Kabouters bestaan!

Kabouters bestaan! Zondag 18 maart liep er eentje door Theater de Dillewijn, zomaar onder de stoelen van de toeschouwers door. Nee, geen gezellige kabouter met een puntmuts en een kruiwagen, maar een moderne internetkabouter in een hoody. Niet alleen hun uiterlijk is veranderd, ook hun daden zijn gevaarlijker en bedreigender geworden.

Ze terroriseren het internet, hebben toegang tot wachtwoorden, bankgeheimen, social media en bedrijfsgegevens. Gelukkig was de Kabouter Bestrijdingsdienst uit Beilen ter plaatse.
Joleen van de KBDB had de kennis en vaardigheden van de kinderen in het publiek hard nodig om de gedigitaliseerde kabouters te bestrijden. De jongste toeschouwers kropen voor de zekerheid bij hun vader of moeder op schoot, maar de meesten stortten zich met hun kennis van gamen in de strijd. Gewapend met een joystick gingen ze om de beurten met Joleen de strijd aan met de kabouters om H.J. van de KBDB uit de Cyberspace te redden.

En ze leefden nog lang en gelukkig? Bekijk de afloop van dit sprookje over mediawijsheid en de angst voor zelfbedachte vijanden zelf op youtube.

 

Fotograaf: Margreet M. de Groot, www.ladymartistique.nl