DIT IS ANKEVEEN

29-09-2019. Eindelijk kregen we afgelopen zondag 29 september antwoord op de vraag: wat is nou Ankeveen? Hoe verhoudt dit dorp zich tot de rest van Nederland?

Na afloop kon het publiek met enige verwarring vaststellen: Ankeveen scoort gemiddeld, maar is in niets te vergelijken met Nederland!

Om dit aan te kunnen tonen was door de heren van Roosmalen, de Vries en Van der Burg op het toneel een grote N.A.P. meter neergezet.

Volgens hen gaf deze meter het Nieuw Apeldoorns Peil aan ( niemand in het publiek durfde beweren dat de A voor Amsterdam staat), waarbij Apeldoorn de meest gemiddelde stad van Nederland is.

Aan de hand van tientallen foto’s, zowel van Ankeveen als elders in Nederland werden zaken aangekaart als het olifantspaadje, het ruitjesoverhemd, het stekeltjes kapsel, het systeemplafond, het openbaar vervoer enz. Twee prominente Ankeveners, Bas van Dijk en Eric Torsing, werden op het podium genodigd om het unieke karakter van Ankeveen te benadrukken.

Grootste hilarische moment was wel, toen er bij de lokale pizzabakker een pizza werd besteld, om te kijken hoe lang de bezorgtijd was. Het landelijk gemiddelde lag op 22 minuten.

Na 31 minuten trad de bezorger binnen; het was een Ankeveense jongen die door zijn baas thuis was opgehaald, omdat die de Dillewijn niet kon vinden! Onder luid applaus en met 6 euro fooi verliet hij het pand.

Ook lokale artiesten ontbraken niet. Yvonne van de Riet en Jan van Ingen vertolkten het mooie nummer “Stil in mij” waarbij de zaal uitbundig meezong.

Tot slot was het grote moment daar: hoe scoorde Ankeveen op de NAP meter? De uitslag was 1 punt boven het landelijk gemiddelde, en daar kon het publiek prima mee leven.