Programma

Jeroen Zijlstra en band

"Waterman (try-out)"

Zondag 21 januari 2018
15:30 uur

Jeroen Zijlstra is onder meer bekend van het prachtige lied Durgerdam slaapt (Annie M.G. Schmidt-prijs). Met het programma Waterman viert Jeroen Zijlstra het twintigjarig bestaan van de band Zijlstra. Na tien theatertournees, dertien cd’s en honderden nummers is voor Zijlstra de zee nog altijd de grootste muze.

Lees verder >>
Alle hoeken van de Kamermuziek

"Kras"

Zondag 28 januari 2018
11:00 uur

Drie mannen, die hun eigen gang gaan met hun eigen eigenaardigheden, ontmoeten elkaar. Zonder dat ze het van elkaar weten, dromen ze alle drie van hetzelfde. In Kras komen de werelden van klank en beeld samen: een dialoog tussen de kleur van klarinet en ud (snaarinstrument uit het midden-Oosten) en het lijnenspel van een tekening. Kras is een poëtische ontmoeting tussen twee musici en een tekenaar die dromen van opstijgen en wegvliegen.

Lees verder >>
uitverkocht
Marjolein Meijers, Walter en Onno Kuipers

"'Lust', een muzikaal theaterdiner met Restaurant LEKR"

Vrijdag 02 februari 2018
19:00 uur

Ook in dit 4e seizoen een, alweer traditioneel, theaterdiner. Deze keer met een oude bekende: Marjolein Meijers, met een nieuw programma ‘Lust’. Terwijl u geniet van een heerlijk 3 gangen diner, geserveerd door Restaurant LEKR, brengen Marjolein en haar 2 multi-instrumentalisten, Walter en Onno Kuipers, een programma om uw vingers bij af te likken.

Lees verder >>
'Out Of The Attick' met Ankevener Ruud Franken

"Bultpop"

Zondag 04 februari 2018
16:30 uur

De band ‘Out Of The Attick’ is een heerlijke, strakke coverband met een zeer afwisselende repertoirekeuze. Bassist, drummer en gitaristen spelen al lang samen en vormen een stevige basis. Aangevuld met 2 jonge zangers met een bereik van rauw tot hoog staat dit garant voor een band met een fantastisch sound.

Lees verder >>
Film

"The Theory of Everything"

Woensdag 07 februari 2018
20:15 uur

De film vertelt het verhaal over de beroemde natuurkundige Stephen Hawking. Het verhaal centreert zich om Hawkings vroege jaren op de Universiteit van Cambridge waar hij verliefd wordt op de arts-studente Jane, waar hij later mee trouwt. Net na het huwelijk wordt bij Hawking ALS, een ongeneeslijke spierziekte, gediagnosticeerd.

Lees verder >>
Elke Vierveijzer zingt Maarten Van Roozendaal

"Om Te Janken Zo Mooi!"

Zaterdag 17 februari 2018
20:15 uur

Een ‘liedje’ is een deuntje dat vervliegt. Maar een ‘lied’ kerft zich voor altijd in je huid. Elke Vierveijzer zingt, met aan de piano Michiel Wetzer, een selectie uit de mooiste liederen van één man die de kunst van het lied als geen ander verstond: Maarten van Roozendaal.

Lees verder >>
Abdelhadi Baaddi

"Ik ga op reis en ik neem mee"

Woensdag 21 t/m zondag 25 februari 2018

10 theatervoorstellingen in een heel unieke vorm. Verdeeld over 5 dagen van 2 voorstellingen per dag gaan maximaal acht bezoekers per keer met Abdelhadi Baaddi mee op reis naar Marokko. U stapt letterlijk in zijn Mercedes 307 en gaat mee op reis. Een auto met imperiaal vol spullen, verhalen, emoties, familie, begrip en onbegrip. Maak kennis met de Marokkaanse vader en zoon, zoals zij opnieuw kennis maakten met elkaar.

Lees verder >>
Erwin van Ligten en Beatrice van der Poel

"Forever 27"

Zaterdag 10 maart 2018
20:15 uur

Het afgelopen seizoen maakte Erwin van Ligten grote indruk bij ons met zijn waanzinnige gitaarspel toen hij optrad met Micheline Van Hautem. In Forever 27 brengt hij, samen met zangeres Beatrice van der Poel een ode aan de ’27 Club’: musici die veel betekend hebben, maar op deze jonge leeftijd overleden: Janis Joplin, Jim Morrison, Brian Jones, Kurt Cobain, Jimi Hendrix, Amy Winehouse, Jeff Buckley, Robert Johnson  e.a.

Lees verder >>
Familiefilm

"Casper en Emma op safari"

Zondag 11 maart 2018
11:00 uur

Casper en Emma gaan op safari naar Afrika. Daar werken Emma’s moeder en haar vriendin Ann als dierenarts in Camp Eden. Samen met Emma’s opa en hun knuffels Mevrouw Konijn en Welpje verheugen ze zich op het zien van de dieren daar.

Lees verder >>
Amsterdams Kleinkunst Festival

"Halve finalistentournee 2018"

Zaterdag 17 maart 2018
20:15 uur

Neem plaats op het pluche en ontdek als eerste hét talent van de toekomst! Na drie intensieve en spannende selectierondes presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de zes halve finalisten van 2018. Deze nieuwe kleinkunsttalenten gaan van januari tot april met hun zelfgeschreven programma’s op een landelijke try-out tournee.

Lees verder >>
Domovoj Maximus

"Garage TDI"

Zondag 18 maart 2018
15:30 uur

Al sinds het allereerste bestaan van sprookjes wordt de wereld geteisterd door kabouters; ze zitten letterlijk overal. En let op! Sinds kort zijn de kabouters gedigitaliseerd. Ze terroriseren het internet, hebben toegang tot wachtwoorden, bankgeheimen, social media en bedrijfsgegevens. Onder leiding van de wrede kaboutertiran Domovoj Maximus vormen kabouters een bedreiging voor onze digitale wereldorde. Niets of niemand is nog veilig.

Lees verder >>
Alexander de Bruijn

"Ilias"

Zondag 08 april 2018
15:30 uur

De Ilias is misschien wel het mooiste en meest spectaculaire verhaal uit de klassieke Oudheid. Epische veldslagen, krachtige helden, wonderschone prinsessen, ruziënde goden, eer, wraak, moed en lafheid: het zit er allemaal in. Alexander de Bruijn stapt met de voorstelling Ilias in die traditie. Groots verteltheater in een intieme setting. En een nieuwe, moderne en humoristische kijk op dit prachtige, klassieke epos.

Lees verder >>
Cor Bakker en Gerard Alderliefste

"En route..."

Zaterdag 14 april 2018
20:15 uur

Pianist Cor Bakker en zanger/gitarist Gerard Alderliefste zijn bewogen vertellers en gepassioneerde muzikanten. Samen gaan ze terug naar de tijd dat we in de auto naar Frankrijk reden en luidkeels meezongen met Gérard Lenorman, Les Poppy’s, Michel Fugain en Jacques Brel. En dat we luisterden naar prachtige chansons als ‘Les moulins de mon coeur’ van Michel Legrand en ‘Laat me’ van Ramses Shaffy. Een prachtig muzikaal programma, vol met theatrale verrassingen.

Lees verder >>
Film

"Jackie"

Woensdag 18 april 2018
20:15 uur

In Jackie kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady.

Lees verder >>
Valentijn Productiehuis

"De Drakentemmer"

Zondag 06 mei 2018
11:00 uur

De drakentemmer is een getekend verhaal en gaat over jezelf durven zijn en vriendschap. Op het eiland ‘Krijt’ kennen de mensen alleen zwart en wit. Ooit is alle kleur uit hun leven verdwenen. Dat was het werk van de vuurdraak, maar niemand kent het waarom. Totdat een klein, dapper en nieuwsgierig jongetje opstaat en op zoek gaat naar het antwoord op deze geheimzinnige vraag.

Lees verder >>
Jan Akkerman Band

"Concert"

Vrijdag 11 mei 2018
20:15 uur

Jan Akkerman, wie kent hem niet, van The Hunters, Brainbox en Focus. Van zijn samenwerking met BB King, Claus Ogerman, Alan Price, Herman Brood, Charlie Byrd, Mike Kenealy, Stochelo Rosenberg en Ice-T. Concerten van Jan Akkerman zijn altijd weer anders: fris, energiek en nooit voorspelbaar. Als authentieke improvisator laat hij zien, waartoe hij in staat is en deelt hij zijn passie voor de gitaar met zijn vaste bandleden, Coen Molenaar (toetsen), David de Marez Oyens (bas) en Marijn van den Berg (drums).

Lees verder >>
Concert met 'No Sweat'

"Bultpop"

Zondag 03 juni 2018
16:30 uur

No Sweat, ‘the band formerly known as Let But Sit’, is een band met muzikanten waarvan de roots voornamelijk in Ankeveen liggen. Al bijna 25 jaar is muziek ons excuus om een feestje te bouwen. Swing mee met ouderwetse rockhits en hedendaagse popmuziek!

Lees verder >>