Programma

Theater Draad

"Terugspeeltheater!"

Zaterdag 30 september 2017
20:15 uur

Terugspeeltheater is een vorm van improvisatietheater die gebruik maakt van de verhalen uit het publiek. De acteurs en muzikanten zetten dat ter plekke om in theater. Theater Draad verbindt, verbeeldt en verrast! Voor de eerste keer in Theater De Dillewijn kun je genieten van deze unieke theater belevenis.

Lees verder >>
Jan Beuving

"Raaklijn"

Vrijdag 06 oktober 2017
20:15 uur

Hij is de bètaman in de alfajungle van het theater. Wiskundige en winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs. Met Tom Dicke aan de vleugel neemt Jan Beuving u mee in zijn wonderlijke logica. Met taal waar niemand op rekent, en gereken waar niemand naar taalt.

Lees verder >>
Estafest

"Concert"

Vrijdag 13 oktober 2017
20:15 uur

Vier van de meest eigenzinnige musici die op dit moment in Nederland rondlopen. Met hun waanzinnige composities veroorzaken ze ontroering, verwarring en beweging bij iedereen die de band ooit zag en hoorde. Ze vinden elkaar in het turbulente Estafest.

Lees verder >>
Meneer Monster

"De Gruffalo"

Woensdag 25 oktober 2017
15:30 uur

Het vorig seizoen speelde Meneer Monster de zeer succesvolle voorstelling Poep! in ons theater. Nu zijn ze terug met De Gruffalo. Een bewerking van het meesterlijke kinderboek De Gruffalo van Julia Donaldson & Axel Scheffler. Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn staart tot aan zijn kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo! De fysieke slapstick speelstijl uit Poep! verhuist mee naar De Gruffalo.

Lees verder >>
Film

"The Imitation Game"

Woensdag 01 november 2017
20:15 uur

In WO II werkten Britse wetenschappers zich in het zweet om de machines te kraken waarmee de Duitsers hun berichten codeerden. Biografische drama over Alan Turing, de wiskundige die hierin een belangrijke rol speelde.

Lees verder >>
LegaZzy, de band met Ron (Steward) Wehrens

"Bultpop"

Zondag 05 november 2017
16:30 uur

Henk (Bult) Bezemer was in 1993 getuige van het voornemen van een aantal Ankeveense vrienden om een bandje te beginnen. Spontaan bood hij zijn bedrijfsruimte als oefenruimte aan en zijn bedrijfsbus als bandbus. Deze vriend van vele Ankeveners was een grote stimulans voor de ontwikkeling van het popgebeuren in Ankeveen. Helaas is Henk Bult ons veel te vroeg ontvallen en willen we hem met Bultpop eren en in onze gedachten houden!

Lees verder >>
Theo Nijland

"Desalniettemin"

Zondag 12 november 2017
15:30 uur

In alle eenvoud aan de piano gezeten, weet Theo Nijland je elke keer weer te betoveren. Zijn liedjes zijn muzikale en tekstuele hoogstandjes en bovenal heel persoonlijk en toegankelijk. In Desalniettemin toont Nijland zich ook een ware entertainer. Hij is erudiet en toch sexy, bloedserieus en heel grappig.

Lees verder >>
Johan Goossens

"Vlam (try out)"

Zaterdag 25 november 2017
20:15 uur

Johan Goossens was eerder bij ons met zijn programma ‘Daglicht’. Met het grootste gemak van de wereld switchte hij toen tussen hilariteit en ontroering, tussen grote banaliteiten en oprechte emoties, tussen waarheid en korrels zout. Nu is hij terug met ‘Vlam’. Persoonlijk en onweerstaanbaar grappig.

Lees verder >>
Bearproject

"Rouwen en leven"

Zaterdag 09 december 2017
20:15 uur

Bearproject verzorgde vorig jaar een onvergetelijke multi mediale show in een uitverkocht Theater De Dillewijn. Precies een jaar later komen ze terug. Ook nu staat de totstandkoming van het gedenkteken voor het Nationaal MH 17 monument bij Vijfhuizen centraal.

Lees verder >>
The Bluebettes

"Back to mono"

Zaterdag 16 december 2017
20:15 uur

The Bluebettes is een bandfeestje met 5 zeer muzikale dames! ´Back to Mono´ is een schitterende en swingende trip down memory lane. De vijf muzikanten van The Bluebettes lieten zich bij hun keuze van pareltjes uit de jaren zestig slechts leiden door onderbuik, kippenvel en dansdrang.

Lees verder >>
Ida van Dril en Michiel Schreuders

"De Rattenvanger"

Zondag 07 januari 2018
11:00 uur

Ida van Dril en Michiel Schreuders speelden vorig seizoen in ons theater hun prachtige voorstelling Joris en de draak. Met live muziek, poppenspel en heel veel humor brengen zij jullie nu naar een stad vol …ratten.

Lees verder >>
Film

"Ray"

Woensdag 10 januari 2018
19:30 uur

Ray Charles Robinson, beter bekend als Ray Charles, werd in 1930 geboren in Albany, Georgia. Twee tragische gebeurtenissen hebben een grote invloed gehad op zijn carrière: hij werd blind op zijn zevende en op zijn vijftiende verloor hij zijn ouders.

Lees verder >>
Jeroen Zijlstra en band

"Waterman (try-out)"

Zondag 21 januari 2018
15:30 uur

Jeroen Zijlstra is onder meer bekend van het prachtige lied Durgerdam slaapt (Annie M.G. Schmidt-prijs). Met het programma Waterman viert Jeroen Zijlstra het twintigjarig bestaan van de band Zijlstra. Na tien theatertournees, dertien cd’s en honderden nummers is voor Zijlstra de zee nog altijd de grootste muze.

Lees verder >>
Alle hoeken van de Kamermuziek

"Kras"

Zondag 28 januari 2018
11:00 uur

Drie mannen, die hun eigen gang gaan met hun eigen eigenaardigheden, ontmoeten elkaar. Zonder dat ze het van elkaar weten, dromen ze alle drie van hetzelfde. In Kras komen de werelden van klank en beeld samen: een dialoog tussen de kleur van klarinet en ud (snaarinstrument uit het midden-Oosten) en het lijnenspel van een tekening. Kras is een poëtische ontmoeting tussen twee musici en een tekenaar die dromen van opstijgen en wegvliegen.

Lees verder >>
Marjolein Meijers, Walter en Onno Kuipers

"'Lust', een muzikaal theaterdiner met Restaurant LEKR"

Vrijdag 02 februari 2018
19:00 uur

Ook in dit 4e seizoen een, alweer traditioneel, theaterdiner. Deze keer met een oude bekende: Marjolein Meijers, met een nieuw programma ‘Lust’. Terwijl u geniet van een heerlijk 3 gangen diner, geserveerd door Restaurant LEKR, brengen Marjolein en haar 2 multi-instrumentalisten, Walter en Onno Kuipers, een programma om uw vingers bij af te likken.

Lees verder >>
'Out Of The Attick' met Ankevener Ruud Franken

"Bultpop"

Zondag 04 februari 2018
16:30 uur

De band ‘Out Of The Attick’ is een heerlijke, strakke coverband met een zeer afwisselende repertoirekeuze. Bassist, drummer en gitaristen spelen al lang samen en vormen een stevige basis. Aangevuld met 2 jonge zangers met een bereik van rauw tot hoog staat dit garant voor een band met een fantastisch sound.

Lees verder >>
Film

"The Theory of Everything"

Woensdag 07 februari 2018
20:15 uur

De film vertelt het verhaal over de beroemde natuurkundige Stephen Hawking. Het verhaal centreert zich om Hawkings vroege jaren op de Universiteit van Cambridge waar hij verliefd wordt op de arts-studente Jane, waar hij later mee trouwt. Net na het huwelijk wordt bij Hawking ALS, een ongeneeslijke spierziekte, gediagnosticeerd.

Lees verder >>
Elke Vierveijzer zingt Maarten Van Roozendaal

"Om Te Janken Zo Mooi!"

Zaterdag 17 februari 2018
20:15 uur

Een ‘liedje’ is een deuntje dat vervliegt. Maar een ‘lied’ kerft zich voor altijd in je huid. Elke Vierveijzer zingt, met aan de piano Michiel Wetzer, een selectie uit de mooiste liederen van één man die de kunst van het lied als geen ander verstond: Maarten van Roozendaal.

Lees verder >>
Abdelhadi Baaddi

"Ik ga op reis en ik neem mee"

Woensdag 21 t/m zondag 25 februari 2018

10 theatervoorstellingen in een heel unieke vorm. Verdeeld over 5 dagen van 2 voorstellingen per dag gaan maximaal acht bezoekers per keer met Abdelhadi Baaddi mee op reis naar Marokko. U stapt letterlijk in zijn Mercedes 307 en gaat mee op reis. Een auto met imperiaal vol spullen, verhalen, emoties, familie, begrip en onbegrip. Maak kennis met de Marokkaanse vader en zoon, zoals zij opnieuw kennis maakten met elkaar.

Lees verder >>
Erwin van Ligten en Beatrice van der Poel

"Forever 27"

Zaterdag 10 maart 2018
20:15 uur

Het afgelopen seizoen maakte Erwin van Ligten grote indruk bij ons met zijn waanzinnige gitaarspel toen hij optrad met Micheline Van Hautem. In Forever 27 brengt hij, samen met zangeres Beatrice van der Poel een ode aan de ’27 Club’: musici die veel betekend hebben, maar op deze jonge leeftijd overleden: Janis Joplin, Jim Morrison, Brian Jones, Kurt Cobain, Jimi Hendrix, Amy Winehouse, Jeff Buckley, Robert Johnson  e.a.

Lees verder >>
Familiefilm

"Casper en Emma op safari"

Zondag 11 maart 2018
11:00 uur

Casper en Emma gaan op safari naar Afrika. Daar werken Emma’s moeder en haar vriendin Ann als dierenarts in Camp Eden. Samen met Emma’s opa en hun knuffels Mevrouw Konijn en Welpje verheugen ze zich op het zien van de dieren daar.

Lees verder >>
Amsterdams Kleinkunst Festival

"Halve finalistentournee 2018"

Zaterdag 17 maart 2018
20:15 uur

Neem plaats op het pluche en ontdek als eerste hét talent van de toekomst! Na drie intensieve en spannende selectierondes presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de zes halve finalisten van 2018. Deze nieuwe kleinkunsttalenten gaan van januari tot april met hun zelfgeschreven programma’s op een landelijke try-out tournee.

Lees verder >>
Domovoj Maximus

"Garage TDI"

Zondag 18 maart 2018
15:30 uur

Al sinds het allereerste bestaan van sprookjes wordt de wereld geteisterd door kabouters; ze zitten letterlijk overal. En let op! Sinds kort zijn de kabouters gedigitaliseerd. Ze terroriseren het internet, hebben toegang tot wachtwoorden, bankgeheimen, social media en bedrijfsgegevens. Onder leiding van de wrede kaboutertiran Domovoj Maximus vormen kabouters een bedreiging voor onze digitale wereldorde. Niets of niemand is nog veilig.

Lees verder >>
Alexander de Bruijn

"Ilias"

Zondag 08 april 2018
15:30 uur

De Ilias is misschien wel het mooiste en meest spectaculaire verhaal uit de klassieke Oudheid. Epische veldslagen, krachtige helden, wonderschone prinsessen, ruziënde goden, eer, wraak, moed en lafheid: het zit er allemaal in. Alexander de Bruijn stapt met de voorstelling Ilias in die traditie. Groots verteltheater in een intieme setting. En een nieuwe, moderne en humoristische kijk op dit prachtige, klassieke epos.

Lees verder >>
Cor Bakker en Gerard Alderliefste

"En route..."

Zaterdag 14 april 2018
20:15 uur

Pianist Cor Bakker en zanger/gitarist Gerard Alderliefste zijn bewogen vertellers en gepassioneerde muzikanten. Samen gaan ze terug naar de tijd dat we in de auto naar Frankrijk reden en luidkeels meezongen met Gérard Lenorman, Les Poppy’s, Michel Fugain en Jacques Brel. En dat we luisterden naar prachtige chansons als ‘Les moulins de mon coeur’ van Michel Legrand en ‘Laat me’ van Ramses Shaffy. Een prachtig muzikaal programma, vol met theatrale verrassingen.

Lees verder >>
Film

"Jackie"

Woensdag 18 april 2018
20:15 uur

In Jackie kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady.

Lees verder >>
Valentijn Productiehuis

"De Drakentemmer"

Zondag 06 mei 2018
11:00 uur

De drakentemmer is een getekend verhaal en gaat over jezelf durven zijn en vriendschap. Op het eiland ‘Krijt’ kennen de mensen alleen zwart en wit. Ooit is alle kleur uit hun leven verdwenen. Dat was het werk van de vuurdraak, maar niemand kent het waarom. Totdat een klein, dapper en nieuwsgierig jongetje opstaat en op zoek gaat naar het antwoord op deze geheimzinnige vraag.

Lees verder >>
Jan Akkerman Band

"Concert"

Vrijdag 11 mei 2018
20:15 uur

Jan Akkerman, wie kent hem niet, van The Hunters, Brainbox en Focus. Van zijn samenwerking met BB King, Claus Ogerman, Alan Price, Herman Brood, Charlie Byrd, Mike Kenealy, Stochelo Rosenberg en Ice-T. Concerten van Jan Akkerman zijn altijd weer anders: fris, energiek en nooit voorspelbaar. Als authentieke improvisator laat hij zien, waartoe hij in staat is en deelt hij zijn passie voor de gitaar met zijn vaste bandleden, Coen Molenaar (toetsen), David de Marez Oyens (bas) en Marijn van den Berg (drums).

Lees verder >>
Concert met 'No Sweat'

"Bultpop"

Zondag 03 juni 2018
16:30 uur

No Sweat, ‘the band formerly known as Let But Sit’, is een band met muzikanten waarvan de roots voornamelijk in Ankeveen liggen. Al bijna 25 jaar is muziek ons excuus om een feestje te bouwen. Swing mee met ouderwetse rockhits en hedendaagse popmuziek!

Lees verder >>